Україна відновила транзит російської нафти до Європи

Читать на русском
Україна відновила транспортування російської нафти українською ділянкою магістрального нафтопроводу Дружба у напрямку Словаччини та Угорщини.
Getty Images

Україна відновила транспортування російської нафти українською ділянкою магістрального нафтопроводу «Дружба» у напрямку Словаччини та Угорщини.

Про це повідомляє АТ «Укртранснафта».

Зауважимо, 4 серпня, Україна вимушено зупинила транзит російської нафти ділянкою магістрального нафтопроводу «Дружба» у зв’язку з несплатою ПАТ «Транснєфть» авансового платежу за транспортування нафти.

Росія знайшла новий спосіб обійти західні нафтові санкції – BloombergРосія оминає західні нафтові санкції, використовуючи єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра.

«Договір між Укртранснафтою та Транснєфтью про надання послуг з транспортування передбачає перекачку нафти за 100% попередньою оплатою. Тож транспортування можливе лише за умови попередньої оплати таких послуг», – заявляють у компанії.

Оскільки від Транснєфті не надійшли кошти, угорська нафтова компанія MOL, яка є основним споживачем нафти, що транспортується цією гілкою, виступила з ініціативою взяти на себе зобов’язання з оплати транзиту російської нафти. У середу, 10 серпня, Укртранснафта отримала платіж і о 16:30 відновила транспортування нафти українською ділянкою.

Нагадаємо, видобуток нафти в росії впаде приблизно на 20% до початку наступного року після набуття чинності заборони Європейського союзу на імпорт. Такий прогноз надає Міжнародне енергетичне агентство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: