США пообіцяли передати Україні передові системи ППО – Білий дім

Читать на русском
Байден також запевнив, що США продовжують тісну взаємодію із союзниками та партнерами щодо притягнення росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства.
фото: dw.com

Сполучені Штати продовжать надавати Україні передові системи озброєння, включно із сучасними системами протиповітряної оборони на тлі протистояння українців російській агресії. Президент США Джо Байден пообіцяв це у розмові з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Зазначається, що Байден під час розмови висловив своє засудження ракетних ударів, завданих росією по Україні, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним і близьким загиблих і поранених у результаті цих безглуздих атак.

«Президент Байден пообіцяв продовжити постачання Україні допомоги, необхідної для її оборони, включно з передовими системами ППО», - зазначається в офіційному повідомленні за результатами розмови лідерів двох країн.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

Байден також засудив останні ракетні удари рф по українських містах.

Водночас, американський президент наголосив на своїй постійній взаємодії з союзниками та партнерами з метою продовження накладання санкцій на Росію, притягнення Росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства, а також надання Україні безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що на тлі сьогоднішнього масованого ракетного обстрілу по Україні, президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом США Джо Байденом, увечері понеділка, 10 жовтня.

Раніше Байден заявив, що США рішуче засуджують сьогоднішній масований ракетний удар по Україні й закликають притягнути президента рф володимира путіна до відповідальності за військові злочини.

У Генштабі розповіли, скільки ракет та дронів збили під час масштабного удару.

Також ми повідомляли, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: