Зеленський провів розмову з президентом США Байденом: про що говорили

Читать на русском
Зеленський також зазначив, що лідерство США дуже важливе для України у питанні жорсткої позиції держав G7 та підтримки резолюції на Генасамблеї ООН.
фото: ВВС

На тлі сьогоднішнього масованого ракетного обстрілу по Україні , президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом США Джо Байденом, увечері понеділка, 10 жовтня.

Про це Зеленський повідомляє у Telegram.

«Провів продуктивну розмову з президентом США Джо Байденом. Головною темою обговорення була ППО. Нині це пріоритет номер один у нашій оборонній співпраці», - написав український лідер у соцмережі.

При цьому, Зеленський також зазначив, що лідерство США дуже важливе для України у питанні жорсткої позиції держав G7 та підтримки резолюції на Генасамблеї ООН, яка засуджує анексію росією чотирьох українських регіонів.

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що США рішуче засуджують сьогоднішній масований ракетний удар по Україні й закликають притягнути президента рф володимира путіна до відповідальності за військові злочини.

Внаслідок ракетних ударів росії по Києву сьогодні, 10 жовтня, постраждали Шевченківський, Святошинський, Голосіївський та Деснянський райони. За останніми даними, загинуло 6 людей, 50 постраждали.

У Генштабі розповіли, скільки ракет та дронів збили під час масштабного удару.

Також ми повідомляли, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: