У Зеленського пояснили, чому росія вдається до масованих ударів по Україні

Читать на русском
Країна-агресор намагалась спричинити гуманітарну катастрофу, аби спровокувати чергову хвилю міграції та психологічно зламати українців.
Ілюстративне фото

Країна-агресор завдає масованих ракетних ударів по Україні з метою змусити Київ погодитись на ведення переговорів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як зазначається, під час виступу в заході The Cipher Brief, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у масованих ракетних ударах не було жодного військового сенсу, оскільки наші воїни продовжать визволяти українські території. Водночас росія намагалась спричинити гуманітарну катастрофу, аби спровокувати чергову хвилю міграції та психологічно зламати українців.

«Те, що вони зараз роблять, – це стратегія примусу до перемовин на російських умовах. Ми не підкоримося, бо від нашої перемоги залежить існування України як держави», - заявив Єрмак.

Нагадаємо, що вранці 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Зокрема, було завдано ударів по Києву, Харкову, Дніпру та іншим областям.

Згодом Шмигаль назвав кількість пошкоджених ракетами інфраструктурних об'єктів. А також повідомив терміни відновлення пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури.

Також у МВС повідомили, скільки людей загинули і постраждали через масовану ракетну атаку по Україні.

Раніше стало відомо, що за 10 жовтня рф випустила по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники (за інформацією станом на 17:00). Їхня середня загальна вартість $400–700 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: