У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспорт

Читать на русском

У заступника головы Верховного суду України, голови Касаційного господарського суду Богдана Львова знайшли російський паспорт. Служба безпеки України встановила, що вперше Львов отримав паспорт рф у 1999 році, а у 2012 році продовжив його дію. Його дружина теж має російське громадянство. Незважаючи на таку обставину, суд не зміг звільнити Львова з посади голови – забракло одного голосу. «Слово і діло» пропонує згадати, у кого ще з політиків і чиновників знаходив паспорт країни-агресора.

У когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.
Найгучніші скандали, пов'язані з можливою наявністю російських паспортівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У липні у Держбюро розслідувань повідомили, що паспорт громадянина росії є у заступника голови Харківської обласної ради Богдана Мальованого. Отримав він його, за даними правоохоронців, у Севастополі у 2014 році. Також у Мальованого є посвідчення водія і податковий номер рф.

У вересні Мальованого відсторонили з посади.

У лютому ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили, що російський паспорт є у юриста Анатолія Коструби, який працює в ряді експертних консультативних рад у державних органах, у тому числі і в Конституційному суді України.

Минулого року наявність російського паспорта виявили одразу у трьох народних депутатів від нині забороненої «Опозиційної платформи – За життя». ЗМІ з'ясували, що Тарас Козак (утік з України на початку 2021 року) та Ренат Кузьмін користувалися російськими закордонними паспортами при поїздках.

Наприкінці року «Схеми» отримали підтвердження наявності російського паспорта у Олександра Пономарьова. За інформацією журналістів, вперше цей документ Пономарьову видали в 2003 році, новий він отримав у 2007-му.

У коментарі журналістам Пономарьов спочатку заперечував наявність російського документа, а потім сказав, що вважав паспорт анульованим.

У грудні Центр журналістських розслідувань з'ясував, що громадянство росії має скандальний вже ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі. Паспорт він отримав у 2033 році у Ростові-на-Дону, у Гогілашвілі також є російський податковий номер.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підготував законопроєкт про кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: