Коломойський міг втратити громадянство України, його паспорт позначений як недійсний – Forbes

Читать на русском
Паспорт Ігоря Коломойського у реєстрі Державної міграційної служби значиться як недійсний.
Фото: НВ

Ігор Коломойський міг втратити українське громадянство. У реєстрі Державної міграційної служби для перевірки паспортів його документ є недійсним.

Про це повідомляє видання Forbes із посиланням на джерела.

Указ про позбавлення Коломойського громадянства України можуть не опублікувати: Данілов пояснив причинуДанілов нагадав про деякі особливості указів президента, які стосуються громадянства України, а також зазначив, що не може сказати, чи будуть укази опубліковані

Як пише видання, паспортні дані Коломойського знаходяться в публічному доступі, наприклад, в архівних протоколах засідань зборів акціонерів ПриватБанку. У базі Міграційної служби документ із такою серією та номером зазначений як «недійсний».

За словами співрозмовника, який бере участь у судових процесах між ПриватБанком та колишніми власниками на боці банку, ще 24 липня паспорт Коломойського вважався дійсним.

Крім того, за інформацією видання, паспорт Геннадія Боголюбова, серія та номер якого є в документах, також значиться у базі ДМС як недійсний. Ще у 2017 році Боголюбов відмовився від українського громадянства, але у 2019-му отримав вид на постійне проживання в Україні.

Адвокат Олександр Винниченко, який захищає інтереси Коломойського щодо однієї зі справ ПриватБанку, сказав Forbes, що йому невідомо про можливе позбавлення Коломойського громадянства.

Нагадаємо, кілька днів тому УП повідомила, що Володимир Зеленський може підписати указ про позбавлення громадянства Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана та Вадима Рабіновича.

22 липня у Корбана на кордоні під час спроби повернутися до України прикордонники вилучили паспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: