СБУ підтвердила громадянство рф у заступника голови Верховного суду Львова

Читать на русском
Українські спецслужба проінформувала Верховний суд про наявність російського паспорту в заступника голови суду-керівника Касаційного госпсуду.
Богдан Львов

Служба безпеки України повідомила Верховному суду про наявність російського паспорту в заступника голови суду-керівника Касаційного господарського суду Богдана Львова.

Про це повідомляє прес-служба ВС.

«3 жовтня СБУ проінформувала Верховний суд, що за результатами перевірки встановлено, що Львов Богдан Юрійович (дата народження – 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) отримав паспорт громадянина рф № 4512799636 від 17 жовтня 2012 року, який продовжено Львовим Б. Ю. замість паспорту громадянина рф, який втратив чинність, № 4598589684 від 22 липня 1999 року. Також Львов Б. Ю. за даними податкового реєстру рф отримав податковий номер 774319527956, який міститься в реєстрі угод щодо нерухомого майна рф, стосовно квартири за адресою: 125565, росія, Москва, вул. Ленінградське шосе 88. Вказане свідчить про наявність у судді Львова Б. Ю. громадянства рф за даними наведених реєстрів рф», – інформує Верховний суд.

Як стверджують у суді, в СБУ також повідомили, що перевірка вказаних даних продовжується, про її результати буде повідомлено додатково. Сьогодні з 12:00 тривають збори суддів Касаційного госпсуду з питань дострокового звільнення судді Львова з посади голови КГС. Про результати зборів буде проінформовано.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» дізналися, що заступник голови ВС Богдан Львов має російське громадянство. Також вони стверджують, що через офіційний реєстр нерухомості російської федерації журналісти отримали витяг на двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві. Нею володіють навпіл – теща українського судді та його дружина Інна Львова.

По-перше, його дружина теж виявилась громадянкою рф. І цей факт суддя приховав у своїй декларації. Раніше свою частку у власності цієї квартири мав і сам український суддя Богдан Львов. Але передав її дружині, за договором дарування, укладеним 7 червня 2012 року. Записи в офіційному реєстрі нерухомості рф свідчать: правочин був засвідчений за його паспортом громадянина росії.

Пізніше за фактом недостовірного декларування суддею Львовим квартири у Москві детективи НАБУ розпочали розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: