У Зеленського розповіли, чому росія провалила примусову паспортизацію

Читать на русском
Подоляк розповів, чому намагання росії провести паспортизацію на окупованих українських територіях є абсолютно провальними.
фото: Еспресо

У Зеленського пояснили, чому намагання росії провести паспортизацію на окупованих українських територіях є абсолютно провальними. Наразі російський паспорт сприймається у світі як максимально токсичний.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомляє в Telegram-каналі.

Як зазначається, по-перше, низка країн закрила свої двері для власників російських паспортів і це лише початок ізоляції.

«Суттєві труднощі з отриманням віз і посвідок на проживання у багатьох країнах. Імовірність втратити шенгенську візу на будь-якому кордоні за підтримку агресії проти України», - пише подоляк.

По-друге, це відсторонення від міжнародних спортивних змагань. Російські спортсмени не мають можливості представляти свою країну, використовувати триколор або ж стояти на п'єдесталі.

Паспорти рф в окупованих Херсоні та Мелітополі видаються, як квиток для втечі – ЗеленськийКартина роздачі російських паспортів - це більше схоже не на чергу за паспортами, а на спробу отримати квиток, щоб втекти, коли ВСУ деокуповуватиме території

По-третє - фінансова ізоляція. «Блокування рахунків у закордонних банках і неможливість або складнощі з відкриттям нових. Від Вірменії й Казахстану до Греції, Франції та Німеччини - кожна фінансова установа двічі подумає, перш ніж відкрити росіянину рахунок і наразити на небезпеку всю свою операційну діяльність через можливі санкції», - додає Подоляк.

При цьому, великі мережеві готелі, які працюють у колись заповнених російськими туристами ОАЕ чи Домінікані, відмовляються бронювати номера для власників російських паспортів.

«Власники ресторанів, салонів краси, клінік, житла на винайм дедалі частіше заявляють: росіянам вхід заборонено. Ба більше, великі юридичні фірми навіть за великі гроші не беруться представляти інтереси громадян росії - як це відбувається, наприклад, у Великій Британії», - зазначає представник ОПУ.

Водночас, люксові бренди відмовляються продавати речі росіянам розуміючи ризики порушення санкцій. Навіть якщо вдасться обдурити продавця, навряд чи вдасться обдурити митників.

«Жодних прав, можливостей чи перспектив. Максимальна зневага та ізоляція від усього прогресивного світу. То обрати це чи паспорт України, який вільно відкриває кордони й серця людей, дає безмежні можливості для подорожей, навчання, розвитку? Відповідь очевидна», - підсумував Подоляк.

Нагадаємо, що всі російські паспорти, видані на окупованих рашистами українських територіях, не будуть визнаватися Євросоюзом, як документи.

Також нагадаємо, що росія за спрощеною процедурою роздаватиме свої паспорти жителям Запорізької та Херсонської областей.

У МЗС України відреагували на спрощення видачі паспортів росії українцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: