Росіяни посилюють терор та паспортизацію на окупованих територіях – Генштаб

Читать на русском
У четвер, 22 вересня, ЗСУ відбили кілька атак у Харківській та Донецькій областях. Водночас росіяни посилюють терор та паспортизацію на тимчасово окупованих територіях.

У четвер, 22 вересня, ЗСУ відбили кілька атак у Харківській та Донецькій областях. Водночас росіяни посилюють терор та паспортизацію на тимчасово окупованих територіях.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російські війська зосередили сили на захопленні Донецької області та намагаються зупинити наступ українських сил. Протягом доби окупанти завдали 4 ракетних ударів, 17 разів ударили авіацією та 24 рази із артилерії.

Ворог обстрілював населені пункти вздовж усієї лінії фронту:

  • на Сіверському напрямку - у районі населених пунктів Шалигіне, Волфине, Єздзецьке та Миропільське в Сумській області;
  • на Слобожанському напрямі - у районах населених пунктів Глибоке, Стрелеча, Мороховець, Веселе, Сотницький Козачок, Вовчанськ, Гатище, Дворічна, Гусинка, Кам'янка, Куп'янськ, Артельне, Осинове та Михуватка;
  • на Краматорському напрямку - Богородичне, Яцківка, Ярова, Тетянівка, Святогірськ, Пришиб, Слов'янськ, Платонівка, Донецьке, Сидорове, Закотне, Озерне, Щурове та Райгородок;
  • на Бахмутському напрямку - Сіверськ, Спірне, Званівка, Миколаївка, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Відрадівка, Веселе, Білогорівка, Розівка, Зайцеве, Яківля, Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку Красногорівка, Авдіївка, Кам'янка, Опитне, Мар'їнка, Водяне та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не проводив, але окупанти з артилерії обстріляли населені пункти Микільське, Вугледар, Володимирівка, Пречистівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Времівка, Павлівка, Мала Токмачка, Новопільське , Новосілка, Новосілка;
  • на Південнобузькому напрямку противник обстріляв 37 населених пунктів.

«Путін здебільшого блефує»: Грозєв оцінив можливість використання ядерної зброї рфПутін блефує, погрожуючи застосувати ядерну зброю, вважає журналіст Христо Грозєв. Імовірність того, що путін віддасть такий наказ і його виконають – вкрай низька.

Генштаб зазначає, що на захоплених територіях окупанти готують так звані «референдуми». У Херсонській області росіяни під виглядом видачі «гуманітарки» намагаються отримати особисті дані мешканців.

У Старобільську Луганської області окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період із 23 по 27 вересня. Збройні групи обходять домівки та змушують людей прийти на «референдум». Триває підготовка до зйомок сюжетів про активну участь місцевих жителів у голосуванні.

На Запоріжжі окупанти за гроші та побутові прилади намагаються змусити українців отримати російський паспорт.

Сьогодні ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Куп'янськ, Зайцеве та Новомихайлівка.

Українська авіація атакувала 10 районів зосередження живої сили та військової техніки РФ та дві позиції зенітних ракетних комплексів. Підрозділи ППО знищили два БПЛА окупантів.

Ракетні та артилерійські підрозділи атакували 4 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили та техніки противника, 3 позиції ППО, позиції артилерії, а також 3 склади боєприпасу.

Нагадаємо, у четвер, 22 вересня, на Запорізькому напрямку українські військові знищили ворожий гелікоптер Мі-8 за допомогою ПЗРК «Голка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: