Суддю Львова не звільнили з посади голови Касаційного госпсуду

Читать на русском
Касаційна інстанція не змогла звільнити суддю з адміністративної посади, попри повідомлення спецслужби щодо його російського громадянства.
Богдан Львов

Касаційний господарський суд не зміг звільнили Богдана Львова з посади голови цього суду через отримання ним паспорту громадянина російської федерації, про що повідомляла Служба безпеки України.

Про це повідомляє фундація Dejure.

«Попри офіційний результат перевірки СБУ суддям Касаційного госпсуду сьогодні забракло одного голосу, щоб звільнити його (Богдана Львова – ред.) з посади голови. Меседж прийнято - більшості суддів КГС ВС окей, що їх очолює громадянин РФ... Суддям, які виявили свою позицію на зборах, дякуємо. Шкода, що вони опинилися в меншості. Що далі? Всеволод Князєв, голова ВС, може відрахувати його. Також президент може позбавити Львова громадянства», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» дізналися, що заступник голови ВС Богдан Львов має російське громадянство. Також вони стверджують, що через офіційний реєстр нерухомості російської федерації журналісти отримали витяг на двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві. Нею володіють навпіл – теща українського судді та його дружина Інна Львова.

По-перше, його дружина теж виявилась громадянкою рф. І цей факт суддя приховав у своїй декларації. Раніше свою частку у власності цієї квартири мав і сам український суддя Богдан Львов. Але передав її дружині, за договором дарування, укладеним 7 червня 2012 року. Записи в офіційному реєстрі нерухомості рф свідчать: правочин був засвідчений за його паспортом громадянина росії.

Пізніше за фактом недостовірного декларування суддею Львовим квартири у Москві детективи НАБУ розпочали розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: