Кабмін підготував законопроєкт про відповідальність за отримання паспорта рф: кого пропонують карати

Читать на русском
Кабмін підготував законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта на тимчасово окупованих територіях та заклики до цього.

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій за участю правозахисників, народних депутатів, спеціалістів Офісу генпрокурора та СБУ підготувало законопроєкт про кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Пропонується ввести кримінальну відповідальність за:

  • отримання громадянства та/або отримання паспорта держави-агресора державними посадовими особами чи представниками місцевого самоврядування за відсутності ознак державної зради;

  • пропаганду, громадські заклики, примус до цього;

  • обмеження прав людей, які не отримали громадянства чи паспорта держави-агресора.

У міністерстві нагадали, що отримання російського паспорта на тимчасово окупованих територіях виправдане лише, якщо людина з його допомогою хоче через росію і треті країни повернутися у вільну Україну.

Нагадаємо, у липні віцепрем'єрка Ірина Верещук повідомила, що в Україні обговорюється запровадження кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта.

Раніше мешканцям тимчасово окупованих територій настійно рекомендували за жодних умов не брати російські паспорти, які роздають окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: