У Міноборони розповіли, скільки людей повернули з російського полону під час обмінів

Читать на русском
Ще на початку широкомасштабного вторгнення постановою Кабміну був створений Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.
mvs.gov.ua

Станом на неділю, 2 жовтня, з початку повномасштабного вторгнення росії загалом було здійснено 24 обміни полоненими, внаслідок чого додому повернулись 808 людей.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє у Telegram-каналі.

«Дуже важливо, щоби люди, які сьогодні розшукають своїх родичів та друзів, по-перше, мали чітку інформацію і знали, куди звертатися, і по-друге, щоб суспільство знало, що відбувається зі звільненими полоненими», - зазначає Маляр.

Обмін полоненими: чому в росії так хотіли здобути МедведчукаРосійська влада дуже хотіла роздобути Медведчука, саме тому вони пішли на обмін, коли за кума путіна віддали 200 українських військових

Як повідомляється, від початку роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими було здійснено 380 особистих прийомів та проведено більше 3 тисяч консультацій телефоном.

«Також штабом опрацьовано більше ніж 6000 запитів про статус особи. Це запити родичів, які шукають своїх безвісти зниклих членів родин-військовослужбовців», - зауважила Маляр.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося визволити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський. У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Раніше Ірина Верещук розповіла, скільки українців ще залишаються в російському полоні.

Також нагадаємо, що 29 вересня, до України з російського полону повернулися ще шість наших громадян – чотири морпіхи та двоє цивільних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: