Обмін полоненими: чому в росії так хотіли здобути Медведчука

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Попри те, що публічно російська влада декларувала повну незацікавленість в персоні Віктора Медведчука, насправді кремлю було дуже важливо забрати кума путіна. Тому кремль погодився на такий обмін полоненими.

Таку думку висловив політолог Валерій Димов у коментарі «Слово і Діло».

_«Медведчук, зрозуміло, був цінною фігурою для росії та особисто для путіна... Хоча росіяни говорили, що він їм не потрібен, насправді це свідчило про зворотне, вони набивали ціну. Це психологія, вона так працює», - пояснив експерт.

Він додав, що російська пропаганда сама опинилася в полоні наративу про те, що Медведчук росії нібито не потрібен, що «рядового на фельдмаршала не міняють», пропагандисти настільки вірили в непогрішність путіна та рф - картинку, яку самі створили - що опинилися в підсумку в розгубленості та подиві.

«Ми відважили дуже великий політичний ляпас росії, оскільки реакція на все, що сталося, в російському середовищі показує, що вони виявилися захоплені зненацька» - резюмував він.

Нагадаємо, 21 вересня Україна повернула з російського полону 215 захисників. Серед них було 108 бійців полку «Азов», серед інших звільнених вдалося витягнути главу патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна, Катерину Поліщук, відому за позивним «Пташка», і Михайла Діанова з «Азовсталі».

Президент Володимир Зеленський розповів, що спочатку росіяни хотіли обміняти нардепа Віктора Медведчука на 50 військових, але це кількість вдалося збільшити до 200 осіб.

Крім того, 55 українських військовополонених вийшло обміняти на п'ятьох командирів оборони Маріуполя - Дениса Прокопенка, Святослава Калину, Дениса Шлегу, Сергія Волину та Олега Хоменка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: