У розвідці розповіли, як відбувався обмін полоненими

Читать на русском
21 вересня Україна повернула з російського полону 215 захисників. Обмін відбувся у Саудівській Аравії, Туреччині, Польщі та Україні.
Обмін полоненимиФото – СБУ

Обмін полоненими 21 вересня відбувся на території 4 країн. Його організація розпочалася ще до початку контрнаступу ЗСУ на Харківщини.

Про це під час брифінгу розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, обмін відбувся у Саудівській Аравії, Туреччині, Польщі та Україні – у Чернігівській області. Однак процес затримався приблизно на 7 годин.

Самі командири полку «Азов» не знали, куди їх везуть. Зараз вони перебувають у Туреччині під протекторатом президента Реджепа Ердогана.

Подія розчулила всю Україну: СБУ показала кадри обміну полоненимиСлужба безпеки показала унікальні кадри обміну полоненими між Україною та рф, який відбувся в середу, 21 вересня.

Різний стан полонених пояснюють тим, що їх не ділили за категоріями, однак утримували у різних місцях. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях України та в росії. До багатьох з них російських окупанти застосовували тортури.

«Є особи, які у фізичному більш-менш нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання, пов'язаного з поганими умовами утримання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. І, на жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, досить великий», – зазначив Буданов.

Від початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося повернути понад 800 своїх захисників. Голова ГУР МО додав, що додому повернуть всіх українців, які знаходяться у ворожому полоні.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: