Зеленський розповів про відновлення та допомогу звільненим з полону: «Очікую план щодо кожного»

Читать на русском
У вівторок, 27 вересня, Володимир Зеленський очікує план допомоги кожному звільненому з російського полону. За його словами, це буде медична допомога, соціальна, юридична, лікування, реабілітація, відновлення документів, банківських карток, житло тощо.
Обмін полоненимиФото – СБУ

Президенту України Володимиру Зеленському у вівторок, 27 вересня, мають надати план допомоги кожному звільненому з російського полону.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

«Цього тижня, у вівторок, у мене має бути чіткий план щодо кожного й кожної зі звільнених – як буде відновлене їхнє нормальне життя», – зазначив глава держави.

Верещук розповіла, скільки українців залишається в російському полоніСтаном на сьогодні росія утримує в полоні близько 2,5 тисяч українців, серед яких багато жінок та цивільних.

За його словами, цим процесом знову керуватиме голова Офісу президента Андрій Єрмак. Йому допомагають голова ГУР МО Кирило Буданов, омбудсмен, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України тощо.

Державні структури вже працюють над допомогою звільненим захисникам. Зокрема, це буде медична допомога, соціальна, юридична, лікування, реабілітація, відновлення документів, банківських карток, житло тощо.

Крім того, Зеленський наголосив, що вже триває робота над наступним обміном полоненими. Цей процес пов’язаний із ситуацією на передовій.

«Що більше російських солдатів будуть затримані українськими силами, то швидше ми зможемо звільнити наших воїнів, наших героїв з російського полону», – підсумував президент.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: