Велика робота: завдяки чому вийшло обміняти українських військовополонених

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Провівши обмін полонених, обмінявши кума путіна Віктора Медведчука та 55 російських полонених на захисників Маріуполя, Україна здобула дуже велику і гучну політичну перемогу.

Про це розповів політолог Валерій Димов у коментарі «Слово і Діло».

За його словами, обмін став можливий, завдяки великій кількості політичних домовленостей, які стоять за лаштунками вчорашньої події. Тут і особиста порука президента Туреччини Реджепа Ердогана, і робота з боку ООН, зокрема генерального секретаря організації, і дії Саудівської Аравії та, перш за все, відмінна робота України.

«Нас цікавить результат. Українська сторона отримала дуже велику політичну перемогу - як складову в нашій перемозі над росією в цілому... Можна говорити про велику перемогу саме на політичному фронті» - зазначив він.

Нагадаємо, 21 вересня Україна повернула з російського полону 215 захисників. Серед них було 108 бійців полку «Азов», серед інших звільнених вдалося витягнути главу патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна, Катерину Поліщук, відому за позивним «Пташка», та Михайла Діанова з «Азовсталі».

Президент Володимир Зеленський розповів, що спочатку росіяни хотіли обміняти нардепа Віктора Медведчука на 50 військових, але це кількість вдалося збільшити до 200 осіб.

Крім того, 55 українських військовополонених вийшло обміняти на п'ятьох командирів оборони Маріуполя - Дениса Прокопенка, Святослава Калину, Дениса Шлегу, Сергія Волину та Олега Хоменка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: