Прикордонники розповіли про стан звільнених з полону бійців

Читать на русском
Звільнені з російського полону 21 вересня дев'ятеро прикордонників наразі проходять необхідну реабілітацію та лікування.
Держприкордонслужба

Звільнені з російського полону 21 вересня дев'ятеро прикордонників наразі проходять необхідну реабілітацію та лікування.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зауважують, що прикордонників вже оглянули лікарі, їх фізичний та психологічний стан здоров’я важкий.

«Кожен випадок підтверджує, що умови, в яких рф утримує наших військовополонених, жахливі й нелюдські. Відновлення та реабілітація бійців проходить повністю за рахунок державного забезпечення у відомчих медичних закладах», – йдеться в повідомленні.

Велика робота: завдяки чому вийшло обміняти українських військовополоненихОбмін став можливий, завдяки великій кількості політичних домовленостей, які стоять за лаштунками вчорашньої події

Наголошують, що бійці забезпечені відповідним одягом та засобами першої необхідності, а також засобами зв’язку. Крім того, проводиться робота над відновленням їхніх документів та отриманням відповідних коштів.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Росія отримала 55 своїх військових, а також Віктора Медведчука, який перебував в Україні під арештом.

Адвокат розповів «Слово і діло», як обмін Медведчука став можливим з точки зору закону.

Додамо, що жоден із українських захисників у полоні не бачив представників Червоного Хреста. Це є порушенням міжнародних норм. Україна хоче порушити питання невиконання мандата МКЧХ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: