Засідання РНБО завершилося: в ОПУ повідомили про результати

Читать на русском
Відбулося засідання Ради нацбезпеки та оборони. В ОПУ розповіли які теми обговорювали сьогодні.
president.gov.ua

Під головуванням президента Володимира Зеленського сьогодні відбулося засідання Ради нацбезпеки та оборони. На ньому, зокрема, розглянули питання забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору. Також були порушені питання про чергові спроби росії анексувати частину України.

Про це повідомила пресслужба ОПУ за підсумками засідання у п'ятницю, 30 вересня.

Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку – ЗеленськийПрезидент Зеленський повідомив, що підписує заявку на вступ України до НАТО у прискореному порядку. Крім того, Україна не проводитиме жодних переговорів із путіним.

«Члени РНБО розглянули питання про чергові спроби анексії території України та ескалації збройної агресії з боку російської федерації...Учасники засідання обговорили шляхи протидії спробам країни-агресора анексувати українські території», йдеться у повідомленні.

Президента поінформували про так зване голосування, яке проводила росія на тимчасово окупованих територіях України. На засіданні констатували, що під час фейкових референдумів відбувалися численні порушення та маніпуляції зі списками виборців.

Крім того, РНБО розглянула питання забезпечення колективної безпеки України та євроатлантичного простору.

«Було обговорено заходи, яких необхідно вжити з метою забезпечення колективної безпеки євроатлантичного простору та України. Зокрема, це зміцнення та розширення міжнародної коаліції на підтримку України, збільшення військово-технічної допомоги нашій державі, посилення санкційного тиску на Росію, впровадження пропозицій щодо гарантування безпеки на міжнародній арені, активізація стратегії ядерного стримування росії з боку країн євроатлантичного простору, а також протидія гібридним загрозам, які спричиняє країна-агресор», – сказано за підсумками засідання.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

На рішення росії відреагували в ЄС.

Раніше у кремлі заявили, що не збираються припиняти війну в Україні навіть після анексії нових територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: