Генсек ООН відреагував на плани рф щодо анексії окупованих територій України

Читать на русском
Плани країни-агресора щодо анексії тимчасово окупованих українських територій порушують статут ООН та не можуть бути визнаними міжнародною спільнотою.

Плани країни-агресора щодо анексії тимчасово окупованих українських територій порушують статут ООН та не можуть бути визнаними міжнародною спільнотою.

Про це йдеться у заяві генсека ООН Антоніу Гутерріша під час брифінгу.

Він нагадав, що, згідно з рішенням Генасамблеї ООН, територія будь-якої держави не має бути об'єктом зазіхань з боку іншої держави внаслідок застосування сили чи загрози силою.

«Росія – один із п'яти постійних членів Ради безпеки – несе особливу відповідальність за дотримання статуту. Будь-яке рішення щодо продовження анексії української території не матиме юридичної сили і заслуговує на засудження», - підкреслив Гутерріш.

СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму рфСБУ повідомила про підозри ще 16 організаторам псевдореферендуму рф на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.

За його словами, такі дії кремля прямо суперечать цілям та принципам ООН та є небезпечною ескалацією у війні росії проти України.

«Анексії немає місця в сучасному світі, і її не можна визнати. Позиція ООН повністю віддана суверенітету, єдності, незалежності України», - зазначив генсек ООН.

Раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що світ продовжуватиме підтримувати Україну після проведення росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. Крім того, він провів низку переговорів зі світовими лідерами.

Як заявили у Міністерстві закордонних справ, Україна й після незаконних референдумів має повне право на відновлення своєї територіальної цілісності військовими та дипломатичними методами.

Президент Володимир Зеленський також підтвердив, що війна не вважатиметься завершеною до деокупації всіх територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: