Зеленський: «В рф помиляються, якщо вважають, що світ злякається оголошень анексії»

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що світ не злякається, якщл росія оголосить про анексію тимчасово окупованих територій України. За його словами, партнери продовжить підтримувати нас.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зазначив, що світ продовжить підтримувати Україну після проведення росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. Крім того, він провів низку переговорів зі світовими лідерами.

Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні.

«Якщо хтось там в росії думає, ніби вони зможуть «проскочити» з усім тим, що вони роблять на окупованій території, якщо хтось там в росії сподівається, що світ зрадить своїм же цінностям, злякавшись якихось чергових російських оголошень про анексію, то вони, в росії, помиляються», – сказав президент.

СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму рфСБУ повідомила про підозри ще 16 організаторам псевдореферендуму рф на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.

Він наголосив, що кожен ескалаційний крок російських окупантів підтверджує, що світ має діяти жорсткіше. Крім того, він знову звернувся до росіян та заявив, що вони мають тікати, здаватися у полон та боротися за свою свободу.

Також під час розмови з генсеком ООН Антоніо Гутеррешем запропонував організації розширити «зернову угоду». За його словами, Україна готова збільшити експорт агропродукції.

Зокрема, Зеленський запропонуваі прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо стати лідером у глобальних зусиллях з розмінування нашої території.

«Я запропонував прем’єр-міністру Трюдо стати лідером у глобальних зусиллях для очищення нашої землі від російських мін і снарядів. Через російську війну українська земля є однією з найбільш забруднених мінами у світі. І хоча у світі є схожі приклади масштабного забруднення, ми маємо зробити те, чого не робили досі інші: ми маємо створити прецедент швидкого й масштабного розмінування, не залишати цю проблему на десятиліття. Я дякую Канаді за готовність нам допомагати», – додав президент.

Нагадаємо, як заявили у Міністерстві закордонних справ, Україна і після незаконних «референдумів» має повне право на відновлення своєї територіальної цілісності військовими та дипломатичними методами.

Президент Володимир Зеленський також підтвердив, що війна не вважатиметься закінченою до деокупації всіх територій.

ЗМІ пишуть, що путін, як і раніше, прихильний до своєї початкової мети — захоплення більшої частини України. У кремлі вважають, що після мобілізації зможуть перехопити ініціативу та просунутися далі вглиб країни, можливо, захопивши Харків та Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: