США ніколи не визнають анексію росією територій України – Байден

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що його країна ніколи не визнає анексію територій України росією, а також наголосив, що продовжать і далі допомагати Україні.
Джо БайденФото – facebook.com/joebiden

Президент США Джо Байден заявив, що його країна ніколи не визнає анексію територій України росією.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

За його словами, у США засуджують так звані «референдуми». Водночас він наголосив, що його країна й надалі працюватиме з союзниками над додатковими швидкими та суворими економічними санкціями проти рф.

Зеленський закликав мешканців окупованих територій ховатися від російської мобілізаціїВолодимир Зеленський закликав мешканців тимчасово окупованих територій України ховатися від російської мобілізувати та саботувати дії ворога.

«Російські «референдуми» є фікцією, хибним приводом для спроби приєднати частини України силою, що є кричущим порушенням міжнародного права, у тому числі Статуту ООН», – зазначив Байден.

Він наголосив, що Вашингтон не приймати жодних результатів псевдореферендумів. Крім того, Україні й надалі продовжать надавати допомогу у сфері безпеки.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей сьогодні, 23 вересня, розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони триватимуть до 27 вересня.

В Україні з'явилася інструкція щодо того, як поводитись під час тимчасової окупації території росіянами, як чинити опір окупантам, а також уникнути участі у псевдореферендумі. Вона допоможе українцям зберегти свої життя та здоров'я під час окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: