Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку – Зеленський

Читать на русском
Президент Зеленський повідомив, що підписує заявку на вступ України до НАТО у прискореному порядку. Крім того, Україна не проводитиме жодних переговорів із путіним.
Фото: Офіс президента України

Україна сьогодні подає заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

Про це за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони повідомив президент Володимир Зеленський.

У яких країнах проводили референдум про членство в НАТОРеферендум про вступ в НАТО проводили п'ять країн – Іспанія, Угорщина, Македонія, Словаччина і Словенія.

«Ми де-факто союзники. Це вже досягнуто. Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели взаємосумісність зі стандартами Альянсу, вони є реальними для України – реальними на полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, допомагаємо один одному і захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоби зробити це де-юре. За процедурою, яка буде відповідати нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У прискореному порядку», – повідомив Зеленський.

Україна розуміє, зазначив президент, що це рішення потребує консенсусу всіх членів Альянсу. Поки проходитимуть переговори Україна пропонує реалізувати свої пропозиції щодо гарантій безпеки згідно з Київським договором безпеки.

Зеленський також повідомив про два інші підсумки засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та засідання РНБО:

  • Мир в Україну поверне лише шлях посилення та вигнання окупантів з усієї нашої території.

  • Україна пропонувала росії домовитися про співіснування на рівних, чесних, гідних та справедливих умовах. Очевидно, що із цим президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність та чесність. Україна готова до діалогу з росією, але вже з іншим президентом рф.

Звернення Володимира Зеленського щодо підписання Україною заявки на вступ до НАТООфіс Президента України

Нагадаємо, віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина раніше заявила, що ПДЧ у НАТО цікавило Україну до повномасштабного вторгнення росії – тепер лише членство.

На інфографіці «Слово і діло» можна переглянути, які вимоги для поглиблення партнерства висував Альянс Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: