У ЄС відреагували на рішення путіна про анексію 4 областей України

Читать на русском
У ЄС заявили, що ніколи не визнають незаконні референдуми росії на території України і посилять санкції проти кремля.
24tv.ua

Європейська Рада рішуче засудила анексію росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. У ЄС заявили, що ніколи не визнають незаконні референдуми рф на території України і посилять санкції проти кремля.

Про це йдеться у заяві членів Європейської Ради у п'ятницю, 30 вересня.

Зеленський: «В рф помиляються, якщо вважають, що світ злякається оголошень анексії»Володимир Зеленський заявив, що світ не злякається, якщо росія оголосить про анексію тимчасово окупованих територій України. За його словами, партнери продовжить підтримувати нас.

«Ми рішуче відкидаємо та беззастережно засуджуємо анексію росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Умисне підриваючи заснований на міжнародних нормах порядок та грубо порушуючи фундаментальні права України на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, основні засади, закріплені у Статуті ООН та міжнародному праві, росія ставить під загрозу глобальну безпеку», – сказано у заяві.

У ЄС запевнили, що ніколи не визнають ані незаконні «референдуми», організовані росією як привід для подальшого порушення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, ані їхні фейкові результати.

«Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними і не можуть мати будь-якої юридичної сили. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації беззастережно відмовитися від визнання цієї незаконної анексії», – заявили члени Європейської Ради.

У ЄС впевнені, що Україна здійснює своє законне право на захист від російської агресії, щоб відновити повний контроль над своєю територією та має право на звільнення окупованих територій у межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

«Ядерні погрози з боку кремля, військова мобілізація та стратегія хибного уявлення території України як території росії та заяви про те, що війна зараз може відбуватися на території росії, не похитнуть нашої рішучості. Ми посилимо наші обмежувальні заходи у відповідь на протиправні дії рф. Вони будуть ще більше тиснути на росію, щоб вона припинила агресивну війну», – підсумували в документі.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Раніше у кремлі заявили, що не збираються припиняти війну в Україні навіть після анексії нових територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: