Наші діти – не добриво: в Дагестані на мітингах сталися сутички, поліція відкрила вогонь

Читать на русском
У неділю, 25 вересня, у столиці російської республіки Дагестан Махачкалі відбувається масова акція проти мобілізації чоловіків на війну з Україною.

У неділю, 25 вересня, у столиці російської республіки Дагестан Махачкалі відбувається масова акція проти мобілізації чоловіків на війну з Україною, яку раніше оголосив диктатор володимир путін.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали, а також проєкт [Кавказ.Реалії](https://www.kavkazr.com/a/v-mahachkale-prohodit-aktsiya-protesta-protiv-mobilizatsii-na-voynu-v-ukrainu / 32051344.html).

Акції проти мобілізації розпочалися у різних регіонах рф ще у перший день призову, 21 вересня. Відтоді у різних містах затримали понад дві тисячі осіб, найбільше 21 вересня — понад 1300 осіб.

Перші години мітинг у Махачкалі відбувався спокійно. Жінки пояснювали поліцейським, що росія сама напала на Україну, а загарбників не можна вважати шахідами.

Учасники мітингу, серед яких було багато жінок, вигукували: Ні війні! та «Наші діти – не добриво!». Пізніше відбулись сутички з поліцейськими та затримання активістів, деяких із них вдалося відбити від силовиків.

На відео з Махачкали видно, як поліцейський б'є чоловіка, якого тримають інші поліцейські, і той головою дає здачі. Також є відео, на якому поліцейський тікає від жінок-мітингувальниць.

Правоохоронець вдарив по обличчю активіста, якого вели під руки інші правоохоронці.

Поліцейські не шкодують нікого з активістів, зокрема жінок.

Через деякий час, ближче до вечора, на місце протестів у Махачкалі прибуло підкріплення – бійці Росгвардії.

Судячи з кадрів очевидців, поліція пострілами у повітря спробувала розігнати протестувальників.

Співробітники поліції також намагалися відтіснити жінок, котрій вийшли на акцію проти війни та мобілізації, від будівлі Лялькового театру Махачкали та проїжджої частини.

Також відомо, що 25 вересня мешканці села Ендірей у Хасавюртівському районі Дагестану перекрили федеральну трасу Хасавюрт – Махачкала. За даними Телеграм-каналу Тут Дагестан, із села по мобілізації призвали 110 осіб, і мітингувальникивийшли на акцію, щоб захистити своїх синів, братів та чоловіків.

Раніше ми писали, що 25 вересня у містах рф тривають акції протесту проти мобілізації.

У росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

У кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента країни-агресора путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: