Росія може примусово мобілізувати українських військовополонених – ISW

Читать на русском
Росія може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.
Getty Images

Росія може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

«Російські війська можуть готуватися до примусової мобілізації українських військовополонених для боротьби на боці росії у порушення Женевської конвенції про військовополонених», – йдеться у повідомленні.

Зауважують, що повідомлення військових комісарів про хаотичну роздачу мобілізаційних повісток свідчать про те, що вони відчувають значний тиск з метою якнайшвидшого проведення мобілізації. За інформацією ISW, виконання наказів комісарами розбігаються з вказівками міністра оборони росії Шойгу та вимогами президента володимира путіна.

«Улюбленець путіна» Мізінцев став новим заступником міністра оборони рфГенерала-полковника Михайла Мізінцева, який керував облогою Маріуполя, призначили на посаду заступника міністра оборони рф.

Крім цього, посади, які обіймає вище російське військове керівництво, продовжують зазнавати ротацій, що вказує на те, що путін спостерігає системні проблеми як результат особистих помилок вищих підлеглих.

В ISW припускають, що путін, ймовірно, продовжить розв'язувати системні проблеми у російському вищому командуванні шляхом заміни окремих вищих підлеглих.

Нагадаємо, у кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента країни-агресора путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

Путін підписав закон, згідно з яким росіянам за дезертирство або неявку на службу за призовом загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: