У рф планують посилити підрозділи Росгвардії, які воюють в Україні – британська розвідка

Читать на русском
Британська розвідка наголошує, що ці сили призначені для виконання функцій внутрішньої безпеки, щоб забезпечити наступність путінського режиму.
Ілюстративне фотоСуспільне

Напередодні російський націоналіст, депутат Держдуми рф Олександр Хінштейн закликав поширити часткову мобілізацію збройних сил росії на Росгвардію тому, що вона була особливо погано підготовлена до інтенсивних бойових дій.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

«Підрозділи Росгвардії відіграли важливу роль як у бойових діях, так і у забезпеченні безпеки тилу в Україні і наразі сприяють проведенню «референдумів» щодо приєднання окупованих територій», - йдеться у повідомленні.

«Христос воскрес і ви воскреснете»: патріарх Кирил закликав мобілізованих не боятись вмирати за рфГолова РПЦ Кирил закликав мобілізованих росіян йти на війну проти України та не боятися вмирати за рф.

При цьому, британська розвідка наголошує, що ці сили призначені для виконання функцій внутрішньої безпеки, щоб забезпечити наступність путінського режиму. Вони були особливо погано підготовлені до інтенсивних бойових дій в Україні.

«Враховуючи необхідність придушення зростаючої внутрішньої незгоди в росії, а також виконання оперативних завдань в Україні, Росгвардія, швидше за все, матиме особливе навантаження. Існує реальна ймовірність того, що мобілізація буде використана для посилення підрозділів Росгвардії додатковим особовим складом», - додають у розвідці.

Нагадаємо, що росія може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

Раніше ми повідомляли, що у кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента країни-агресора путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

Також нагадаємо, що путін підписав закон, згідно з яким росіянам за дезертирство або неявку на службу за призовом загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: