Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР

Читать на русском
Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР після визнання нею незалежності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР після визнання нею незалежності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє пресслужба українського МЗС.

«У відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин із Корейською Народною Демократичною Республікою. Політичні та економічні контакти з КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції», — йдеться у повідомленні спікера МЗС Олега Ніколенка у Facebook.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

МЗС розглядає це рішення КНДР як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяну, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм та принципів міжнародного права.

«Визнання північнокорейським режимом «суб'єктності» російських окупаційних режимів у Донецькій та Луганщині нікчемне, не матиме юридичних наслідків і не змінить міжнародно-визнаних кордонів України», - додали в міністерстві.

Також голова українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба заявив, що звернення росії до КНДР щодо підтримки легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність москви, аніж Пхеньяна.

«У росії більше не залишилося союзників у світі, крім країн, які залежать від неї фінансово та політично, а рівень ізоляції рф скоро сягатиме рівня ізоляції КНДР. Україна й надалі максимально жорстко реагуватиме на посягання на її суверенітет та територіальну цілісність», — наголосив Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні «незалежність» так званої «Донецької народної республіки» визнала КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: