Росія прочісує весь світ у пошуках зброї для війни – Bloomberg

Читать на русском
Росія шукає по всьому світу зброю, щоби воювати в Україні. Зокрема, рф використовує торгові судна, щоб перевозити військову техніку через Чорне море.

У той час, як Україна отримує зброю від США та Європи для захисту від агресії, росія змушена покладатися на власні ресурси для підтримки військ на передовій. У пошуках зброї росія прочісує весь світ.

Про це пише агентство Bloomberg.

Допомагає росії, зокрема Сирія. Наприкінці липня торгове судно Sparta II, яке перебуває під санкціями США, пройшло турецьку протоку Босфор шляхом із Сирії до порту Новоросійськ. Представники європейської розвідки впевнені, що судно перевозило військові машини для підтримки російської агресії.

У росії залишилося більше двох тисяч старих ракет, цього вистачить на кілька місяців – ForbesУ росії залишилося близько двох тисяч старих, неточних ракет. Їх вистачить ще кілька місяців бомбардувань.

За словами джерела, у США вважають, що росія використовує торгові судна для перевезення військових вантажів через Чорне море. Після вторгнення путіна в Україну Туреччина закрила протоку Босфор для військових кораблів, але комерційні судна там можуть проходити.

Джерела стверджують, що росія використовувала вантажні судна компанії ТОВ «Оборонлогістика» на тому самому маршруті в інших випадках цього року. У минулому ця компанія кілька разів переправляла військові вантажі з рф до Сирії.

Звичайно, пише видання, росія накопичила величезні запаси озброєнь під час десятирічної програми модернізації під керівництвом путіна, і в кремлі заперечують наявність будь-яких проблем із поповненням запасів. Але чиновники зі США та Європи кажуть, що втрата великої кількості танків та бронетранспортерів змушує росію використовувати запаси застарілої техніки, якій уже кілька десятків років.

Є також ознаки, що росія шукала додаткові ресурси та інших місцях. Зокрема, за деякими даними, рф перекинула частину військ в Україну з Південної Осетії та Карабаху.

Крім того, росія зверталася до Ірану, щоби спробувати купити безпілотники. Північна Корея має артилерійські системи гідної якості і вона визнала «ДНР» і «ЛНР», але малоймовірно, що КНДР стане новим джерелом артилерії для росії.

Нагадаємо, за оцінкою видання Forbes, російська армія втратила в Україні понад 300 артилерійських гармат. Це більше, ніж багато західних армій мають у своєму арсеналі.

Скільки бронетехніки втратили Україна та росія на полі бою, можна дізнатися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: