Росіяни готують провокації з жертвами в Маріуполі – радник мера

Читать на русском
Російські окупаційні війська можуть готувати провокації з жертвами в тимчасово захопленому Маріуполі.
фото: Lb.ua

Російські окупаційні війська можуть готувати провокації з жертвами в тимчасово захопленому Маріуполі. При цьому провину загарбники можуть перекласти, як завжди, на українських військових.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграмі.

«Складаючи до купи всю інформацію з Маріуполя, майже немає сумнівів, що протягом цієї вистави відбудеться провокація з жертвами», - написав він.

Зазначається, що при цьому росіяни планують влаштувати не просто «не тік-ток постанову» для пропагандистських роликів, а справжню трагедію. Згідно зі словами Андрющенка, у ній обов’язково з'явиться хтось в українській військовій формі.

«Занадто багато передумов та публічної підготовки до того», - наголосив радник мера окупованого міста.

Нагадаємо, що в Маріуполі, як і на території інших окупованих територій, проходить псевдореферендум за «приєднання до складу рф». Людей змушують йти на «референдум» за вступ до росії, погрожуючи їм звільненнями і втратою зарплатні.

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми. Вони продовжаться до 27 вересня.

На Луганщині російські окупанти змушують місцеве населення голосувати без документів і безпосередньо на місцях проживання.

На Херсонщині мешканців змушують голосувати на псевдореферендумі по кілька разів.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що всі спроби окупантів назвати їхні дії на тимчасово окупованих територіях України «референдумом» є нікчемними, а всі результати голосування будуть фейковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: