У Маріуполі самопроголошена влада посилила режим, є перші затримані

Читать на русском
У тимчасово окупованому російськими військовими Маріуполі самопроголошена влада розпочала комплексну операцію з посилення режиму. Відомо про перші арешти активних мешканців.
Петро Андрющенко

У тимчасово окупованому російськими військовими Маріуполі самопроголошена влада розпочала комплексну операцію з посилення режиму. Відомо про перші арешти активних мешканців.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, окупаційна влада розпочала комплексну операцію з посилення режиму. У місті побільшало патрулів у складі комендатури, російських військових та поліції окупантів.

«Мобільні блокпости. Масові перевірки документів у чоловіків…Повідомляють про перші арешти, зокрема встановлено та заарештовано (читай кинуто «на підвал») автора відео з бунтом мешканців Лівобережжя», – йдеться в повідомленні радника.

Одночасно боти по міських пабліках масово поширюють інформацію про старт мобілізації в місті. Андрющенко додає, що окупанти одночасно переслідують комплекс цілей:

  • боротьба з суспільними незадоволеннями та соціальними бунтами шляхом створення атмосфери страху;
  • виявлення та примусова мобілізація мешканців Донецька та інших міст, окупованих до 2022 року, які масово шукають укриття в Маріуполі та районі;
  • привчання маріупольців до думки про невідворотність мобілізації, старт якої відповідно до доручення пушиліна має початись на початку жовтня;
  • посилення контрпартизанських заходів.

Раніше повідомляли, що у Маріуполі на меткомбінаті імені Ілліча на міні підірвалося чотири робітники, які за завданням окупантів розчищали цехи. Стан постраждалих вкрай тяжкий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: