Найманці рф можуть влаштувати провокації на білорусько-українському кордоні

Читать на русском
До Мінська прибули російські найманці ПВК Ліга, які можуть влаштувати провокації на українському кордоні.
president.gov.ua

До Мінська прибули російські найманці ПВК «Ліга», які можуть влаштувати провокації на українському кордоні.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначають, що 20 вересня до Мінська прибуло 130 найманців ПВК «Ліга» з особистою зброєю та боєприпасами.

А 22 вересня на територію приватного охоронного підприємства «ГардСервіс», де розміщуються найманці, було доставлено 300 одиниць української військової форми. Відомо, що її окупанти захопили на складах у Херсонській області.

«Можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрін. Зауважимо, що такі диверсії грають на руку москві, яка прагне втягнути в цю війну додаткові сили, зокрема Білорусь», – йдеться в повідомленні.

Офіцер Збройних Сил України, полковник Анатолій Штефан у Telegram пише, що з боку Білорусі спостерігається висока ймовірність застосування диверсійно-розвідувальних груп на територіях Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей.

Він зауважує, що провокації влаштовуватимуть, аби звинуватити Україну у штучній дестабілізації обстановки та створити сприятливу обстановку для проведення мобілізації серед білоруських прихильників путіна.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що «ніякої мобілізації» як у росії в Білорусі не буде. Крім того, за його словами, країна не збирається вплутуватися у війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: