Стало відоме ім’я закатованого в Ізюмі бійця із синьо-жовтими браслетами на руці

Читать на русском

Завдяки фотографії руки людини з синьо-жовтими браслетами в Ізюмі, яка облетіла весь Інтернет, родичі впізнали тіло загиблого військового ЗСУ. Це - 36-річний боєць 93-ї бригади «Холодний Яр» Сергій Сова.

Про це повідомляє Обласний інформаційний штаб Дніпропетровщини.

«Стало відомо, що рука з синьо-жовтими браслетами з поховання в Ізюмі - це фрагмент тіла військового з Нікополя. Ця фотографія з процедури ексгумації облетіла весь світ – вражаючий знімок почорнілої руки із браслетом патріотичного кольору», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням штабу, мешканка Нікополя Оксана Сова упізнала свого чоловіка за татуюванням на тілі. Це – 36-річний боєць 93-ї бригади «Холодний Яр» Сергій Сова. В українського захисника залишилась дружина та двоє маленьких дітей.

При цьому, син загиблого воїна уже написав звернення до президента України Зеленського з проханням передати родині тіло батька, щоб з почестями поховати героя України.

Нагадаємо, що у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил.

Там розпочалася ексгумація тіл. Дуже багато – зі слідами тортур. Кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародна спільнота має відреагувати на звірства російських окупантів в Ізюмі Харківської області.

Окрім цього, на Київщині, під Бучею, у понеділок 19 вересня знайшли тіла ще двох цивільних, які, ймовірно, стали жертвами російської агресії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: