Масове поховання в Ізюмі: з'явилися нові моторошні подробиці про вбитих

Читать на русском
Поховання в Ізюмі. Дуже багато тіл із слідами тортур. Кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї.

В Ізюмі Харківської області розпочалася ексгумація тіл на місці масового поховання. Дуже багато тіл із слідами тортур. Кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Омбудсмен показав катівню російських окупантів в ІзюміРосійські війська під час окупації Ізюма обладнали тортури в підвалі, поряд з приватними будинками. Там вибивали свідчення з місцевих мешканців.

«450 тіл цивільних людей зі слідами насильницької смерті та тортур поховали у лісосмузі. Сьогодні правоохоронці розпочали ексгумацію. Подібне складно уявити у XXI столітті, але зараз це ізюмська трагічна реальність. На більшості могил навіть не вказано імен. Є лише позначка із номером», - написав він.

За словами глави ОВА, серед тіл, ексгумованих сьогодні, 99% із ознаками насильницької смерті.

«Є кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Очевидно, цих людей катували та стратили. Також серед похованих є діти», – додав Синєгубов.

Зараз на місці працює близько 200 правоохоронців та експертів. Тіла будуть направлені для судово-медичної експертизи, щоб точно встановити причину смерті. Після встановлення осіб загиблих їх буде поховано з належною повагою, додали в ОВА.

Звірства росіян також прокоментував президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил.

ООН направить місію до місця масових поховань в Ізюмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: