Омбудсмен показав катівню російських окупантів в Ізюмі

Читать на русском
Російські війська під час окупації Ізюма обладнали тортури в підвалі, поряд з приватними будинками. Там вибивали свідчення з місцевих мешканців.

Російські війська під час окупації Ізюму в Харківській області обладнали тортури, в яких сидів російський військовий і стенографував допит місцевих жителів.

Про це повідомив Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

В Ізюмі під окупацією загинули щонайменше тисяча мирних жителів – меріяВнаслідок вторгнення росії в Ізюмі на Харківщині загинули щонайменше тисяча цивільних людей.

«Катівня в місті Ізюм. У місті зруйновано понад 70% будівель. Військовослужбовці разом із слідчими та місцевими жителями ідентифікували кілька місць, де відбувалися воєнні злочини. Катівня, влаштована у підвалі, поряд із приватними будинками, де з жінок та чоловіків вибивали свідчення проти української армії. Навіщо це робити людям, які повністю контролювали місто – невідомо. Відомо лише те, що під нелюдські знущання міг потрапити кожен», – заявив він.

На відео видно вузьке підвальне приміщення з лінолеумом на підлозі. Омбудсмен зазначив, що окупанти використовували саме таке покриття для підлоги, щоб легко змивати сліди крові після тортур.

«Ми маємо свідчення багатьох людей, що саме тут проводили допити. Тут сидів представник росії, записував, а інші вибивали свідчення», - додав Лубінець.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли, що обсяги руйнувань в Ізюмі після російської окупації можна порівняти з масштабом двох Бородянок, а кількість жертв серед мирного населення Ізюма щонайменше вдвічі перевищує дані щодо Бучі на Київщині.

В Ізюмі у лісі знайшли масові поховання людей – 450 могил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: