Ексгумувати тіла в Ізюмі будуть ще два тижні, шукають нові захоронення – мер

Читать на русском
У деокупованому Ізюмі на Харківщині триває ексгумація тіл загиблих. Відповідні служби шукають нові захоронення.
Укрінформ

У деокупованому Ізюмі на Харківщині триває ексгумація тіл загиблих. Відповідні служби шукають нові захоронення.

Про це повідомив мер Ізюма Валерій Марченко в етері телемарафону.

«Працівники всіх служб проводять ексгумацію, викопують похованих. Якщо є можливість, їх ідентифікують, всіх відправляють в Харків для подальших робіт. Ця робота буде проводитися ще майже два тижні, тому що поховань дуже багато. Поки нових не знайшли, але кажуть, що такі є, тому їх шукають», – розповів міський голова.

Станом на 18 вересня в Ізюмі залишаються до 15 тисяч жителів, до 24 лютого було близько 45 тисяч людей. Люди повертаються в місто, однак не всі, адже у багатьох зруйновані будинки.

Зеленський про злочини росіян: «Хіба що не роблять мило з людей і абажури зі шкіри»Володимир Зеленський прокоментував злочини росіян в Україні. За його словами, вони подібні до вчинків нацистів, однак їм доведеться відповідати за скоєне.

«Попереду зима. Світло з'явиться в місті максимум через два тижні. Зараз ведуться роботи по газифікації міста, тому що газу немає. Але це будуть в основному приватні будинки. З багатоповерхівками по газифікації проблема – всі мережі там розбиті, за такий короткий час відремонтувати їх неможливо. Через місяць в Ізюмі буде тисяч 25-30 людей», – додав Марченко.

З понеділка, 19 вересня, у місті будуть відкриватися мобільні офіси банків, де можна буде зняти кошти, відновлять видачу пенсій.

Нагадаємо, у звільнених від російської окупації Ізюмі та Балаклії Харківської області загарбники повністю знищили телевежі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: