В Ізюмі знайшли масове поховання людей – Зеленський

Читать на русском
В Ізюмі виявили масове поховання людей, вбитих російськими окупантами. Володимир Зеленський підвтердив це та повідомив, що у місті розпочалися необхідні процесуальні дії.
Масове поховання в ІзюміФото – Настоящее время

У звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський.

Про це він заявив під час нового вечірного відеозвернення.

За його словами, в Ізюм приїдуть українські та міжнародні журналісти. Наразі у місті розпочалися необхідні процесуальні дії, однак більше перевіреної та чіткої інформації мають надати вже 16 вересня.

ЗСУ звільнили вже майже 390 населених пунктів Харківщини – МалярНа Харківщині українські військові звільнили вже 8 500 квадратних кілометрів та 388 населених пунктів.

«Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається й до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати», – сказав глава держави.

Перед зверненням Зеленського видання «Настоящее время» опублікувало фотографії масових поховань у лісосмузі на території Ізюма. На могилах встановлені хрести з номерами та подекуди прізвищами. На одній виявили напис: «ЗСУ, 17 людей, з морга».

Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов у коментарі Sky News заявив, що всього у місці масового поховання знайшли близько 440 могил. Тіла ексгумують та відправлять на судово-медичну експертизу для збору доказів воєнних злочинів рф.

За його словами, деякі люди загинули від артобстрілів та авіаударів. Крім того, деяких загиблих розстріляли, а велику кількість тіл ще не впізнали.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли, що обсяги руйнувань в Ізюмі після російської окупації можна порівняти з масштабом двох Бородянок, а кількість жертв серед мирного населення Ізюма щонайменше вдвічі перевищує дані щодо Бучі на Київщині.

10 вересня ЗСУ звільнили Ізюм Харківської області від російської окупації. У регіоні вже розпочали роботу прокурорські групи, які фіксують звірства росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: