Росія повторила в Ізюмі те, що зробила у Бучі – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти повторили в Ізюмі звірства, які чинили у Бучі. За його словами, до звільненого міста журналістам нададуть повний доступ.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародна спільнота повинна відреагувати на звірства російських окупантів в Ізюмі Харківської області.

Про це глава держави сказав під час нового вечірнього відеозвернення.

«Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І зараз ми тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цій частині Харківщини», – підкреслив Зеленський.

Омбудсмен показав катівню російських окупантів в ІзюміРосійські війська під час окупації Ізюма обладнали тортури в підвалі, поряд з приватними будинками. Там вибивали свідчення з місцевих мешканців.

Він привітав підготовку групи працівників у структурах ООН, які приїдуть на місце масового поховання у звільнення місто. Таким чином, вони зможуть донести всім у системі ООН про злочини росіян.

За словами президента, усім журналістам забезпечать повний доступ до Ізюма. Зокрема, до місць, де окупанти знущалися над мирними жителями.

Зеленський розповів, що на деокупованих територіях Харківщини знайшли катівні, які створили росіяни. Там вони утримували людей, зокрема, іноземців.

«Вже є чіткі докази катувань, знущання з людей… Ба більше, є свідчення, що російські солдати, чиї позиції були неподалік цього місця, стріляли по похованих просто для розваги», – додав глава держави.

Нагадаємо, що у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил.

Там розпочалася ексгумація тіл. Дуже багато – зі слідами тортур. Кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: