В Ізюмі вже ексгумували більше 90 тіл імовірних жертв російської агресії

Читать на русском
Українські органи правопорядку продовжують проводити роботу з фіксування воєнних злочинів росіян в деокупованому місті на Харківщині.
Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Слідчі Національної поліції, прокурори та експерти продовжують роботу з фіксації воєнних злочинів російських окупаційних військ в Ізюмі, Харківської області. Наразі вже ексгумували більше 90 тіл ймовірних жертв.

Про це в інтерв'ю телеканалу FOX News розповів генеральний прокурор України Андрій Костін, який перебуває з офіційним візитом в США.

«Збройні сили України звільнили понад 80 тисяч квадратних кілометрів українських територій. Це приблизно дорівнює території штату Конектикут. У кожному з міст ми знаходимо нові докази вчинення воєнних злочинів, зокрема вбивства цивільного населення та тортур. Вже виявлено більше 10 місць, де катували людей. В тому числі електрострумом. Наша мета - притягнути до відповідальності воєнних злочинців та покарати злочин агресії. Тому ми закликаємо міжнародну спільноту підтримати ініціативу створення спеціального міжнародного трибуналу. Також ми продовжуємо співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом та збирати докази воєнних злочинів», - наголосив він.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці відбувається ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти повторили в Ізюмі звірства, які чинили у Бучі.

В ISW дійшли висновку, що поховання та катівні в Ізюмі підтверджують системність звірств росіян в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: