У деокупованій Козачій Лопані на Харківщині виявили катівню

Читать на русском
У звільненому від російських військових селищі Козача Лопань Харківської області виявили катівню. Сьогодні, 17 вересня, прокурори оглянули приміщення.
Офіс генпрокуратури

У звільненому від російських військових селищі Козача Лопань Харківської області виявили катівню. Сьогодні, 17 вересня, прокурори оглянули приміщення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Керівництво Дергачівської окружної прокуратури межах кримінального провадження провело огляд підвального приміщення так званої народної міліції, де загарбники катували людей.

Під час захоплення Козачої Лопані представники російської федерації створили псевдоправоохоронний орган, у підвальному приміщенні якого облаштували катівню, де піддавали тортурам цивільних. Під час огляду правоохоронці вилучили документи, що підтверджують функціонування псевдовідділу поліції.

Поховання та катівні в Ізюмі підтверджують системність звірств росіян і після Бучі – ISWМасові поховання в Ізюмі на Харківщині підтверджують, що звірства росіян у Бучі під Києвом не були аномалією.

«Наразі встановлено осіб, які працювали на представників країни-агресора у смт Козача Лопань, вживаються заходи щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп'янську та Балаклії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: