У деокупованому селі на Харківщині знайшли тіла закатованих росіянами людей

Читать на русском
У звільненому селі Гракове знайшли тіла двох чоловіків, яких вбили російські загарбники. На них виявили сліди від катувань.
ГаковоСуспільне

У селі Гракове на Чугуївщині Харківської області, яке українські захисники деокупували у вересні, ексгумували тіла двох чоловіків. На них виявили сліди катувань.

Про це повідомляє «Суспільне».

Мешканець населеного пункту одразу після звільнення розповів поліції, що російські загарбники змусили його закопати тіла вбитих. Жертви були немісцевими, на їхніх тілах виявили вогнепальні поранення та сліди катувань.

У Зеленського пояснили, чому так важливо відбити у росіян Куп'янськ на ХарківщиніЗвільнення Куп'янська у Харківській області. Деокупація міста порушить усю логістику російських військових на Харківському напрямку.

За словами чоловіка, у березні до нього прийшли російські військові, які почали погрожувати зброєю. Після цього його відвели на місце, де були тіла чоловіків. Він заявив, що не знає, звідки вони та як опинилися у селі.

«Все в селі розбомбили, люди живуть у погребах та підвалах. Можливості виїхати на територію підконтрольну Україні не було, не випускали», – розповів він.

Відомо, що Гракове захопили російські військові 25 лютого. ЗСУ звільнили село 7 вересня. Зараз там залишається близько 40 людей.

Нагадаємо, що українські військові ведуть успішний контрнаступ на харківському напрямку – за три дні вдалося просунутися майже на 50 км. А, за даними розвідки, окремі підрозділи окупантів зазнали значних втрат.

Президент Володимир Зеленський розповів, що ЗСУ звільнили та взяли під повний контроль близько 30 населених пунктів Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: