Катівня в Куп'янську: в камерах окупанти утримували по 400 осіб, замість 140 – СБУ

Читать на русском
Правоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

Правоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Незаконна в'язниця рашистів була облаштована у райвідділку поліції Куп'янська, де під час російського вторгнення знаходився «керівний центр» окупаційної адміністрації», - йдеться у заяві.

Слідчі встановили, що в цих приміщеннях окупанти утримували та знущалися над місцевими жителями, які відмовлялися з ними співпрацювати. За інформацією СБУ, у камерах, розрахованих на 140 осіб, окупанти одночасно утримували понад 400, тож громадяни змушені були спати стоячи.

Подоляк про масове поховання в Ізюмі: Хтось ще хоче «заморожування війни?»В Офісі президента України висловилися про масштаби звірств російської армії в Ізюмі на Харківщині.

«За міжнародними конвенціями таке поводження визнається тортурами і є жорстокими, нелюдськими видами поводження та покарання», - додали в СБУ.

Правоохоронці вже розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни та документують звірства та інші військові злочини, здійснені російсько-окупаційними військами проти мирного населення.

У п'ятницю, 16 вересня, стало відомо про те, що ЗСУ повністю звільнили від російських військ Куп'янськ на Харківщині, ворога було вибито з лівобережної частини міста.

Також ЗМІ писали, що ООН направить місію до місця масових поховань в Ізюмі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: