Прямий шантаж: у кремлі пообіцяли проблеми з постачанням газу до Європи до зняття санкцій

Читать на русском
У кремлі прямо заявили, що Європа стикатиметься з проблемами в постачанні газу, доки не будуть зняті або пом'якшені введені проти росії санкції.

Проблеми з постачанням газу до Європи через «Північний потік» зберігатимуться до зняття західних санкцій.

Про це на брифінгу заявив прессекретар путіна Дмитро Пєсков, повідомляють пропагандистські ЗМІ.

«Проблеми у прокачуванні виникли через санкції, які ввели проти нашої країни та проти низки компаній західні держави, включаючи Німеччину та Велику Британію. Інших причин, які б призвели до проблем з прокачуванням, не існує», – заявив Пєсков.

Росія є ненадійним партнером у постачанні енергоресурсів – ШольцРосія є ненадійним партнером у постачанні енергоресурсів. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час сьогоднішнього брифінгу.

«З огляду на те, що санкції продовжують працювати, враховуючи, що вони вносять абсолютне сум'яття, юридичне, практичне в те, що пов'язано з техобслуговуванням усіх вузлів і агрегатів, то зараз поки що можна сподіватися на цей єдиний агрегат, що якось вдасться його упорядкувати», – додав він.

Єдиний агрегат, зазначив Пєсков, «потребує серйозного обслуговування».

Він підтвердив, що питання прокачування газу «Північним потоком» повністю залежить від санкцій: поставки відновляться, коли санкції буде знято або пом'якшено.

«Безумовно, ті самі санкції, які заважають обслуговувати агрегати, які заважають їх переміщувати без відповідних юридичних гарантій, які заважають давати ці юридичні гарантії тощо, саме ці санкції, які ввели західні держави, довели ситуацію до того, що ми бачимо зараз», – заявив представник путіна.

Нагадаємо, 2 вересня росія повністю зупинила газопровід «Північний потік» нібито через витік масла та необхідність ремонту.

У Єврокомісії назвали це рішення цинічним і таким, що демонструє ненадійність «Газпрому» як постачальника.

Але при цьому в ЄС заявили, що готові до припинення постачання російського газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: