Після вторгнення під санкції РНБО потрапили лише 3 компанії російського ВПК – StateWatch

Читать на русском

Більшість санкцій РНБО стосуються російських вишів та їхніх співробітників. Санкції до компаній російського військово-промислового комплексу майже не застосовувалися.
ілюстративне фото

Більшість санкцій РНБО, які були запроваджені після 24 лютого, стосуються російських вишів та їхніх співробітників. Санкції до компаній російського військово-промислового комплексу майже не застосовувалися.

Про це повідомляє організація StateWatch з посиланням на групу аналітиків Trap Aggressor, які отримали відповідь РНБО на питання про санкції.

Коли західні санкції повноцінно вдарять по економіці росії – оцінка експертівКритичний ефект санкцій на економіку росії проявиться не раніше кінця 2023 року, проте вже зараз обмеження здійснили серйозні зміни в економіці всередині країни.

Всього з 24 лютого 2022 року РНБО ухвалила п'ять рішень щодо застосування санкцій проти 298 росіян та 241 російської компанії та організацій.

«Переважна більшість діючих санкцій стосуються російських вищих навчальних закладів та їх ректорів. Водночас санкції до компаній російського військово-промислового комплексу майже не застосовувались», - сказано у повідомленні.

Так, із 241 організації, що потрапили до українських санкційних списків, 236 є вищими навчальними закладами (або 98% від загальної кількості), три – це компанії, пов'язані з російським ВПК (1,2%), а також два банки (0,8 %). ).

Йдеться про такі 3 компанії російського ВПК:

  • Акціонерна фінансова компанія «Система» (володіє концерном «РТІ Системи», що виробляє радіотехнічне обладнання, системи управління та зв'язку, серед яких радіолокаційні станції «Воронеж» та «Контейнер»);

  • Група «Кронштадт» (виготовляє безпілотники, у тому числі «Оріон», а також займається обладнанням та програмним забезпеченням для них);

  • ТОВ «ИТИС» (постачає наземні та корабельні станції космічного зв'язку для армії росії).

Керівник Trap Aggressor Гліб Каневський висловив думку, що «національна санкційна політика потребує визначення пріоритетів. В Україні багато бізнесів, пов'язаних із російським ВПК. Але в основному вони поки що уникають санкцій та подальшої конфіскації».

Нагадаємо, ще у березні в ОПУ анонсували, що захід готує санкції проти постачальників російського військово-промислового комплексу.

У серпні США запровадили санкції проти російських бізнесменів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: