Кулеба розповів, коли очікується прийняття восьмого пакету санкцій проти рф

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України вже внесло пропозиції щодо нових санкцій проти країни-агресора.
фото: dw.com

Україна очікує прийняття восьмого пакета санкцій ЄС проти росії вже у вересні. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба озвучив очікувані обмеження для країни-агресора.

Про це очільник українського МЗС повідомив в ефірі національного телемарафону.

Згідно з його словами, Київ вже вніс пропозиції щодо нових санкцій.

«Я наголосив перед колегами, що ми очікуємо на цей пакет у вересні і вважаємо, що він має бути ухвалений. Я озвучив ті санкції, які очікуємо в них побачити, і в принципі зараз лише зав’язується розмова після такої літньої перерви в Європейському Союзі про зміст восьмого пакета. Але в тому, що восьмий пакет буде немає жодних сумнівів», - сказав керівник української дипломатії.

Коли західні санкції повноцінно вдарять по економіці росії – оцінка експертівКритичний ефект санкцій на економіку росії проявиться не раніше кінця 2023 року, проте вже зараз обмеження здійснили серйозні зміни в економіці всередині країни.

При цьому, Євросоюз має намір продовжити санкції проти росіян і організацій рф на шість місяців. На цей час до санкційного списку входять 1217 фізичних осіб і 108 організацій.

Посли ЄС планують обговорити це питання 7 вересня, а продовження слід узгодити до 15 вересня.

Зазначимо, що наприкінці липня Євросоюз погодив сьомий пакет санкцій проти росії. Один із ключових нових заходів – заборона на операції з російським золотом.

Нагадаємо, що Естонія запропонувала включити всеосяжне ембарго на енергоносії до восьмого пакету санкцій Європейського союзу проти росії.

Раніше у кремлі пообіцяли проблеми з постачанням газу в Європу до зняття санкцій.

Також стало відомо, що США готують посилення санкцій проти росії, щоб боротися зі спробами обходу обмежень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: