Жодного військового рішення: США намагаються вирішити конфлікт між Азербайджаном і Вірменією

Читать на русском
Представник Білого дому повідомив, що держсекретар США Ентоні Блінкен вже говорив з керівниками обох країн.
Пашинян та Алієвverelq.am

У Білому домі вважають, що жодного військового рішення конфлікту між Азербайджаном і Вірменією бути не може, тому США активно працюють з урядами обох країн з метою мирного розв’язання цієї кризи.

Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі повідомив під час пресбрифінгу в Білому домі.

«Ми глибоко занепокоєні у зв’язку з повідомленнями про атаки, які продовжують мати місце вздовж кордону, в тому числі відомостями про обстріли та значні пошкодження цивільної інфраструктури», - зазначив представник Білого дому.

На засіданні ОДКБ розглянули звернення Вірменії: підсумки зустрічіПозачергове засідання Ради колективної безпеки ОДКБ відбулося у вівторок, 13 вересня. На ньому розглядався запит Вірменії, яка є членом організації.

Згідно з його словами, США активно залучені в процес взаємодії з урядами як Вірменії, так і Азербайджану, «щоб подивитися, що ми можемо зробити, аби зупинити це насильство».

Водночас, Кірбі також повідомив, що держсекретар США Ентоні Блінкен вже говорив з керівниками обох країн.

«У цьому конфлікті не може бути жодного військового рішення. Ми закликаємо сторони утриматися від будь-яких нових проявів ворожості. Ми також закликаємо обидва уряди встановити прямі лінії спілкування по дипломатичних та військових каналах, щоб відновити дипломатичний процес з метою розв’язання кризи», - зазначив Кірбі.

Нагадаємо, що Азербайджан та Вірменія 13 вересня знову зіштовхнулися на кордоні, після чого розпочалися бойові дії. Сторони звинуватили одна одну у провокаціях та обстрілах.

Після цього, стало відомо, що Вірменія проситиме допомоги у рф та ОДКБ через загострення ситуації з Азербайджаном.

У вівторок, 13 вересня, на засіданні ОДКБ розглянули звернення Вірменії.

Зазначимо, що на початку вересня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що переговори з Вірменією рухаються у бік врегулювання конфлікту у Нагірному Карабаху. Він зазначав, що протягом наступних місяців країни можуть підписати мирну угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: