США та союзники обговорюють надання Україні ППО та винищувачів – FT

Читать на русском
США та союзники обговорюють довгострокові потреби України в озброєнні, зокрема, постачання ППО та доцільність надання винищувачів у середньо- та довгостроковій перспективі.
Ілюстративне фото

США та союзники обговорюють довгострокові потреби України в озброєнні, такі як системи протиповітряної оборони, а також питання щодо доцільності надання Києву винищувачів у «середньо- та довгостроковій перспективі».

Про це пише Financial Times із посиланням на високопоставленого представника Міністерства оборони США.

Офіційний представник США зазначив, що на Україну все ще чекає «важка боротьба» після успішного контрнаступу в Харківській області. За його словами, повідомлення про те, що російські війська кинули техніку при відступі, «можуть свідчити про дезорганізоване командування та управління рф».

В командуванні ЗСУ пояснили, які літаки необхідні для деокупації українських територійБагатоцільові винищувачі є дійсно тією зброєю, яка могла б суттєво допомогти в деокупації наших територій: як в роботі по повітряних цілях, так і по наземних.

«Це, як і раніше, важка боротьба для українців. Наша мета полягатиме в тому, щоб продовжувати тісно співпрацювати з українцями та міжнародною спільнотою, щоб надавати їм підтримку, якої вони потребують, коли дають відсіч російським загарбникам», – сказав американський чиновник.

Держсекретар США Ентоні Блінкен також заявив, що, хоча українські сили досягли «значного прогресу» у своєму контрнаступі, особливо на північному сході, «занадто рано говорити, чим це закінчиться».

Деякі західні офіційні особи надихнулись просуванням ЗСУ, заявивши, що недавні успіхи підкріпили аргументи країн НАТО та їхніх партнерів для надання їй допомоги.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна проводить дискусії з партнерами щодо отримання західних зразків танків, літаків та гелікоптерів, а також ракет великої дальності.

За словами експерта, якщо Україна отримає західні літаки від союзників, вона зможе завдавати авіаударів на глибині 300-500 кілометрів від лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: