У Білому домі анонсували новий оборонний пакет для України: подробиці

Читать на русском
Представник Білого дому назвав переломним моментом у війні успіхи в контрнаступальних операціях ЗСУ на північному сході й півдні України.
Укрінформ

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що адміністрація США готує новий пакет оборонної допомоги для України, про який буде повідомлено найближчими днями.

Про це Кірбі повідомив під час пресбрифінгу в Білому домі.

«Я думаю, ви побачите новий пакет упродовж найближчих днів», - зазначив представник Білого дому.

Згідно з його словами, Сполучені Штати щоденно перебувають у контакті з владою України, аби визначати, що саме зараз потрібно нашій країні для протистояння російській агресії.

Пентагон оприлюднив список зброї, яка увійде до нового пакету допомоги УкраїніПентагон оприлюднив список озброєння, обладнання та техніки, які надаватимуться Україні в рамках нового пакету оборонної допомоги на $675 мільйонів.

Кірбі підкреслив, що ЗСУ, застосовуючи надану зброю, довели високу ефективність у контрнаступальних операціях, а також раніше, під час організації оборони.

При цьому, представник Білого дому назвав переломним моментом у війні успіхи в контрнаступальних операціях ЗСУ на північному сході й півдні України.

«Що ми робитимемо – ми продовжимо підтримувати (Україну – ред.) у найкращий спосіб», - наголошує офіційний представник Ради нацбезпеки США.

Нагадаємо, що США та союзники обговорюють довгострокові потреби України в озброєнні, зокрема, постачання ППО та доцільність надання винищувачів у середньо- та довгостроковій перспективі.

Також Україна очікує на збільшення допомоги від Німеччини на тлі успішного контрнаступу ЗСУ на фронті. Питання про це можуть підняти вже 14 вересня.

Напередодні стало відомо, що Естонія поставить українській армії сучасний мобільний шпиталь, який може допомогти врятувати життя військових на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: