Стало відомо, скільки Україна планує отримати від США, ЄС та МВФ наступного року

Читать на русском
З урахуванням підтримки партнерів до кінця цього року від США, МВФ та Євросоюзу Україна проходить 2022 рік фінансово стабільно.
www.kmu.gov.ua

Наступного року Україна потребує 38 млрд доларів для покриття дефіциту бюджету. Відповідну суму планують покрити завдяки допомоги від міжнародних партнерів – США, Євросоюзу та МВФ.

Про це повідомляє Урядовий портал, з посиланням на заяву премʼєр-міністра Дениса Шмигаля у ході прес-конференції.

Як наголосив очільник Кабміну, з урахуванням підтримки партнерів до кінця цього року, зокрема – 11,7 млрд доларів від США, 1,4 млрд доларів від МВФ та 8 млрд доларів від Євросоюзу Україна проходить 2022 рік «фінансово стабільно».

«Наступного року ми говоримо про три джерела додаткового фінансування дефіциту бюджету від наших партнерів», – розповів він.

Шмигаль озвучив деталі щодо скорочення штату українських чиновниківВ Україні цього року планується скоротити третину всього штату урядовців. На сьогодні вже скорочено близько 8 тис. працівників.

Зазначається, що від Євросоюзу Україна просить макрофінансову допомогу у 12 млрд євро, фактично – 1 млрд євро щомісяця. Міжнародний валютний фонд може надати 12 млрд доларів у рамках програми на наступний рік, а також 1,5 млрд доларів щомісяця від США.

«Загалом це 3,5 млрд доларів фінансування на місяць, які повністю закриють наш дефіцит бюджету», – резюмував Шмигаль.

При цьому, український прем'єр додав, що Україна також має «подушку безпеки» у вигляді військових облігацій на випадок, якщо будуть розриви між траншами від партнерів чи на екстрені випадки.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів підтримав проект держбюджету України на 2023 рік. Стало відомо, скільки хочуть витратити на оборону, соціальні програми та яким буде курс долара.

Раніше ми повідомляли, що МВФ розробить для України нову довгострокову програму кредитування.

Також Шмигаль повідомив, що мінімальна зарплата з грудня зросте до 6700 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: