Єврокомісія схвалила надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги

Читать на русском
У середу, 7 вересня, Єврокомісія запропонувала виділити Україні ще 5 млрд євро макрофінансової допомоги.

У середу, 7 вересня, Єврокомісія схвалила надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомляє офіційний сайт ЄК.

За інформацією відомства, пропозицію комісії мають схвалити Європарламент та Рада ЄС, після чого ЄК зможе переказати Україні кошти.

«Ситуація в Україні вимагає нашої неослабної підтримки. Сьогодні Єврокомісія пропонує Україні додаткові 5 млрд. євро макрофінансової допомоги. Це доповнює 10 млрд євро, які Європейський Союз уже виділив у вигляді фінансової, гуманітарної та військової допомоги», - написала у Twitter президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

18 травня Єврокомісія запропонувала надати Україні додаткову макрофінансову допомогу в розмірі до 9 млрд. євро у 2022 році у зв'язку з агресією росії.

Перший транш у розмірі 1 мільярда євро Україна одержала ще на початку серпня.

Досі в ЄС тривали суперечки між державами-членами щодо гарантування 8 млрд євро, які залишилися, і виділення допомоги затяглося.

Згодом стало відомо, що всі держави-члени ЄС, крім Угорщини, погодилися фінансово гарантувати ще 5 млрд євро макрофінансової допомоги у вигляді довгострокових кредитів для України.

Обговорення щодо 3 млрд євро, що залишилися, триває й досі. Держави-члени розходяться в думках щодо того, чи мають бути надані гроші у вигляді грантів або кредитів.

Нагадаємо, 6 вересня Європейська комісія ухвалила рішення схвалити для України транш макрофінансової допомоги.

Ще 2 вересня ЗМІ повідомили, що Європейський Союз готується надати Україні новий пакет фінансування у розмірі 5 мільярдів євро. Ці кошти є частиною 9 мільярдів, обіцяних навесні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: