Потрібно більше фінансування: Шмигаль розкритикував МВФ за «пасивну поведінку»

Читать на русском
Хоча Україна передала Фонду всі документи, які необхідні для узгодження програми, Фонд нічого не робить. Необхідно активізуватися
Денис Шмигальgreendeal.org.ua

Попри добру історію співпраці Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною, останнім часом Фонд поводиться дуже пасивно. Зокрема, сторони ніяк не можуть досягти згоди з приводу нової програми фінансування.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на онлайн-зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) 10 вересня.

У Мінфіні озвучили дефіцит держбюджету за серпеньДефіцит держбюджету України вже два місяці на низькому рівні. У серпні він залишився на рівні 5 млрд грн.

«Маючи лідерські політичні позиції від США, Європи, у нас досить пасивне ставлення від МВФ. Звичайно, ми працюємо з МВФ весь цей час, у нас були хороші відносини у 2014-2015 роках, коли почалася ця війна. Фонд підтримував Україну, ми отримали 17 млрд доларів підтримки» - нагадав він.

Зараз же, за його словами, співпраця з МВФ проходить дуже пасивно. Хоча Україна передала Фонду всі документи, які необхідні для узгодження програми, Фонд нічого не робить. Необхідно активізуватися.

«Це дуже важливо, тому що МВФ є важливою опорою для подальшого руху нашої держави з нашими партнерами. Ми працюємо практично щодня з командою МВФ. Фонд виявив досить оперативну реакцію на початку повномасштабного вторгнення в березні, коли ми отримали дуже швидку допомогу. Зараз, на жаль, у нас відносні пробуксовки в підтримці МВФ» - резюмував прем'єр.

Нагадаємо, Україна отримала в серпні рекордну фінансову допомогу від партнерів - 4,6 млрд доларів. А всього з початку вторгнення рф - 17,5 млрд доларів від партнерів.

Крім того, Україна подала офіційну заявку на нову програму МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: